Qırmızı şərab baş ağrılarına səbəb nədir?

Bəzən şam yeməyindən sonra bir stəkan qırmızı şərab içəndən sonra bəzi həmişə baş ağrısı olur.
Şərab içən insanlar ağ şərabın eyni təsiri olmadığını deyir.
Bu niyə baş verir?
Cavab olaraq həkimlər deyir ki, alimlər qırmızı şərab baş ağrılarının niyə bu qədər tez-tez bildirildiyinə tam əmin deyillər. Lakin onlar qırmızı şərab hazırlamaq üçün istifadə olunan üzüm də daxil olmaqla bir çox meyvə və tərəvəzdə bol olan kversetin adlı flavonoidə diqqət yetirirlər.
Flavonoidlər adətən yaxşı bir şeydir, çünki onlar antioksidan və iltihab əleyhinə xüsusiyyətlərə malikdir və bir çox sağlamlıq faydaları ilə əlaqələndirilir. Lakin bu halda, kversetin qaraciyərdə spirti parçalayan əsas fermenti bloklayır. Bu baş verdikdə, asetaldehid adlı bir kimyəvi maddə qanda toplanır və potensial olaraq baş ağrılarına, eləcə də ürəkbulanma və qızartı kimi digər simptomlara səbəb olur.
Bu fenomeni təsdiqləmək üçün daha çox araşdırma aparmaq lazımdır. Lakin bu vaxt ərzində, içməzdən əvvəl bol miqdarda yemək yeyərək və dərhal sonra bol su içərək özünüzü qırmızı şərab baş ağrısından qoruya bilərsiniz.
Reportyor.az
KARUSEL / CƏMİYYƏT
Tarix: Bu gün, 09:44


























