mobil versiya

Tərəvəzlərin saxlanması və həftələr boyu təravətli saxlanması üzrə təlimat



Tərəvəzlərin həftələrlə təravətli saxlanması, xüsusən də tez xarab olduğu isti və ya rütubətli mühitlərdə çətin ola bilər.
Əsas məsələ tərəvəzlərin necə nəfəs aldığını, nəm saxladığını və temperatura necə reaksiya verdiyini anlamaqdır. Sadə mətbəx tövsiyələri ilə qida tullantılarını azalda və tərəvəzlərinizi daha uzun müddət xırtıldayan, dadlı və qidalı saxlaya bilərsiniz.

Təravətini Uzatmaq üçün Məsləhətlər:

Nəmliyə nəzarət
Həddindən artıq nəmlik çürüməyə, az miqdarda isə solmağa səbəb olur. Tərəvəzlərin ətrafındakı nəmi tarazlaşdırmaq üçün pambıq parçalar və ya kağız dəsmallar kimi nəfəs alan örtüklərdən istifadə edin.

Plastik torbalardan çəkinin
Plastik nəmi tutur və xarab olmağı sürətləndirir. Tor torbalar və ya qəzet kağızları kimi ekoloji cəhətdən təmiz alternativlər seçin.

Soyuducu çəkməcələrindən ağıllı istifadə edin
Yarpaqlı göyərtiləri yüksək rütubətli çekmecede, bolqar bibəri və ya xiyar kimi bərk tərəvəzləri isə aşağı rütubətli hissədə saxlayın.

Dondurmadan əvvəl blanş edin
Dondan əvvəl lobya, brokoli və ispanaq kimi tərəvəzləri yüngülcə qaynadın. Bu, saxlama zamanı toxumasını və qida maddələrini qoruyur.

Bu kiçik düzəlişlər tərəvəzin keyfiyyətini qorumağa və vaxtından əvvəl xarab olmasının qarşısını almağa kömək edir.

Reportyor.az 

KARUSEL / CƏMİYYƏT
Tarix: Bu gün, 17:23