mobil versiya

Kulinariya İncəsənət Komissiyası Terra Madre Salone del Gusto 2024 üçün hazırlaşır



Kulinariya İncəsənət Komissiyası 25-30 sentyabr 2024-cü il tarixləri arasında İtaliyanın Turin şəhərində Slow Food tərəfindən təşkil edilən "Terra Madre Salone del Gusto" tədbirində ikinci çıxışına hazırlaşır.

Yerli media xəbər verir ki, tədbir zamanı komissiya Səudiyyə pavilyonunda və beynəlxalq yemək pavilyonunda Səudiyyə Ərəbistanının kulinariya sənəti ilə bağlı müxtəlif fəaliyyətləri nümayiş etdirəcək.
Səudiyyə pavilyonu Slow Food ilə əməkdaşlıqda yaradılmış yerli icmaları diqqət mərkəzində saxlayacaq və ziyarətçilərin nəsli kəsilməkdə olan Səudiyyə yeməklərini və konservasiya səylərini araşdıra biləcəkləri xüsusi dequstasiya guşəsini əhatə edəcək.
Bundan əlavə, komissiya kulinariya təcrübələrini və irsini qorumaq üçün təhsil sərgisi təklif edəcək beynəlxalq qida pavilyonuna nəzarət edəcək. Ziyarətçilər Səudiyyə Ərəbistanının müxtəlif yeməklərindən dadmaq şansı əldə edəcəklər.
Tədbirdə iştirakının bir hissəsi olaraq, komissiya Səudiyyənin kulinariya texnikasını təqdim etmək üçün bir neçə seminar və sessiya təqdim edəcəkdir.
Bu iştirak komissiyanın Səudiyyənin kulinariya mədəniyyətini, onun cəmiyyət və adət-ənənələrlə əlaqələrini qeyd etmək və qlobal platformada təbliğ etmək strategiyasına uyğundur.

Reportyor.az
KARUSEL / MƏDƏNİYYƏT
Tarix: Bu gün, 15:44