mobil versiya

Yunan qəhvəsi haqqında bilmək lazım olan hər şey...




Yunan qəhvəsi Yunanıstanın hər yerində tapılan güclü dəmlənmiş qəhvədir. Bu, ətraf ölkələrdə təqdim edilən qəhvəyə bənzəyir və ölkə mədəniyyətinin ayrılmaz hissəsidir.
Yunan qəhvəsi üçün qəhvə dənələri müəyyən bir temperaturda qovrulur və incə toz halına salınır. Yunan qəhvəsi dəmlənmək əvəzinə qaynadılır. Ənənəvi yunan qəhvəsinin hazırlanması briki adlanan xüsusi qəhvə qabı tərzini tələb edir.
Tədqiqatçılar Yunanıstanın İkariya adasının sakinlərinin niyə dünyada demək olar ki, hamıdan daha uzun yaşadıqlarını araşdırarkən tapıblar ki, İkariyalıları fərqləndirən tək şey onların hər gün bir fincan yunan qəhvəsi içmək vərdişidir.
Yunan Qəhvəsi Antioksidanlarda yüksəkdir və maddələr mübadiləsini artırır.
Yunan qəhvəsi adətən bir stəkan soyuq su və loukumi (türk lokumu) və ya ənənəvi yunan qaşıq şirniyyatları ilə verilir.




MARAQLI / KARUSEL
Tarix: 20-08-2024, 15:33