mobil versiya

Pomidorları həddindən artıq yeməyin sağlamlıq riskləri nələrdir?




Pomidor, zəngin antioksidant və vitamin tərkibinə görə ən faydalı tərəvəzlər arasında olsa da, həddindən artıq istehlak gözlənilməz sağlamlıq problemlərinə səbəb ola bilər.

Reportyor.az xarici mediaya istinadən bildirir ki, ən ümumi problemlərdən bəziləri bunlardır:

1. Turşuluğun artması

Pomidor təbii olaraq limon turşusu kimi turşuları ehtiva edir ki, bu da həssas insanlarda turşu reflü və ya mədə yanmasını gücləndirə bilər.

2. Böyrək Problemləri

Pomidorda yüksək miqdarda kalium və oksalat var ki, bu da böyrək xəstəliyi olan insanlar üçün risk yarada bilər və böyrək daşlarının əmələ gəlmə şansını artıra bilər.

3. Qida Allergiyaları

Bəzi insanlarda dəri səpgiləri və ya hətta tənəffüs problemləri kimi özünü göstərən pomidor allergiyası ola bilər.

4. Həzm pozğunluqları

Pomidorları həddindən artıq yemək həzm olunmayan lifin yüksək olması səbəbindən şişkinlik və ya ishala səbəb ola bilər.

5. Birgə məsələlər

Bəzi tədqiqatlar göstərir ki, pomidorda olan solanin birləşmələri həssas insanlarda oynaqların iltihabına səbəb ola bilər.

Nəticə:

Pomidor sağlam pəhriz seçimi olaraq qalır, lakin mülayimlik vacibdir - xüsusilə xroniki sağlamlıq vəziyyəti olan insanlar üçün.

Reportyor.az 


SAĞLAMLIQ / KARUSEL
Tarix: Dünən, 17:06