mobil versiya

Düyünü yenidən qızdırmaq qida zəhərlənməsinə səbəb ola bilərmi?




Qalan düyü mətbəxlərdə çox rast gəlinən bir haldır və çox vaxt ertəsi gün çox düşünülmədən yenidən qızdırılır. Lakin mütəxəssislər xəbərdarlıq edirlər ki, düzgün olmayan istifadə və ya yenidən qızdırma sağlamlıq üçün təhlükə yarada bilər.

Dr. Amy Şah izah etdi ki, bişmiş düyü ilə işləməkdə hər hansı bir səhv qida zəhərlənməsinə və bağırsaq infeksiyalarına səbəb ola bilər.

O qeyd etdi ki, bişmiş düyünü uzun müddət otaq temperaturunda saxlamaq zərərli bakteriyaların böyüməsi üçün ideal bir mühit yaradır. Digər tərəfdən, düyünü bişirdikdən sonra dərhal soyutmaq faydalı ola bilər, çünki nişastanın bir hissəsi bağırsaq sağlamlığını dəstəkləyən və qan şəkərinə reaksiyanı yaxşılaşdıran davamlı nişastaya çevrilir.

O vurğuladı ki, ən böyük səhv düyünü gün ərzində açıq qoymaqdır.

Risklərdən qaçınmaq üçün əsas qaydalar:

Düyü bişirdikdən sonra tez soyudun.

Soyuducuda hava keçirməyən bir qabda saxlayın.

Düyünü birdən çox dəfə qızdırmaqdan çəkinin.

Dr. Şah bu sadə addımlara əməl etməyin sizi qida zəhərlənməsindən qoruya və düyünüzdən təhlükəsiz şəkildə həzz almağınıza imkan verə biləcəyi qənaətinə gəldi.

Reportyor.az 



SAĞLAMLIQ / KARUSEL
Tarix: 19-12-2025, 09:00