mobil versiya

Üzümün qidalanma və sağlamlıqla bağlı faydaları





Üzüm vitamin və minerallarla zəngindir.

Üzümdə kalium və manqandan əlavə C vitamini, K vitamini və B6 vitamini var.

Güclü Antioksidant

Onların tərkibində hüceyrələri zədələnmədən qoruyan və qocalmanı ləngidən resveratrol və flavonoidlər kimi birləşmələr var.

Ürək dostu

Pis xolesterolu (LDL) azaltmağa kömək edir.

Qan dövranını yaxşılaşdırır və ateroskleroz riskini azaldır.

Qan təzyiqinin tənzimlənməsi

Tərkibindəki kalium sayəsində üzüm natriumu tarazlaşdırmağa və qan təzyiqini tənzimləməyə kömək edir.

Həzm sağlamlığı

Üzümdə bağırsaq hərəkətinə kömək edən və qəbizliyin qarşısını alan bəzi liflər var.

Nəmləndirmə

Üzüm 80% sudan ibarətdir, bu da onları yayda nəmləndirmə və təravətləndirmək üçün ideal qəlyanaltı edir.

Beyin və yaddaşın mühafizəsi

Üzümdə olan resveratrol yaddaşı yaxşılaşdıra və sinir hüceyrələrinin pisləşməsini ləngidə bilər.

Dəri faydaları

Antioksidantlar dərini qırışlardan və piqmentasiyadan qorumağa kömək edir.

Çəki itkisini dəstəkləyir

Nisbətən aşağı kalorili və dolğunluq hissini təmin edir.

Vacib qeydlər:

Şəkərli diabet xəstələri üçün: Üzümdə təbii şəkər var, ona görə də onlar ölçülü şəkildə istehlak edilməlidir.

Həddindən artıq istehlak, yüksək lif tərkibinə görə ishala səbəb ola bilər.

Reportyor.az





SAĞLAMLIQ / KARUSEL
Tarix: Bu gün, 12:41