Üzümün qidalanma və sağlamlıqla bağlı faydaları

Üzüm vitamin və minerallarla zəngindir.
Üzümdə kalium və manqandan əlavə C vitamini, K vitamini və B6 vitamini var.
Güclü Antioksidant
Onların tərkibində hüceyrələri zədələnmədən qoruyan və qocalmanı ləngidən resveratrol və flavonoidlər kimi birləşmələr var.
Ürək dostu
Pis xolesterolu (LDL) azaltmağa kömək edir.
Qan dövranını yaxşılaşdırır və ateroskleroz riskini azaldır.
Qan təzyiqinin tənzimlənməsi
Tərkibindəki kalium sayəsində üzüm natriumu tarazlaşdırmağa və qan təzyiqini tənzimləməyə kömək edir.
Həzm sağlamlığı
Üzümdə bağırsaq hərəkətinə kömək edən və qəbizliyin qarşısını alan bəzi liflər var.
Nəmləndirmə
Üzüm 80% sudan ibarətdir, bu da onları yayda nəmləndirmə və təravətləndirmək üçün ideal qəlyanaltı edir.
Beyin və yaddaşın mühafizəsi
Üzümdə olan resveratrol yaddaşı yaxşılaşdıra və sinir hüceyrələrinin pisləşməsini ləngidə bilər.
Dəri faydaları
Antioksidantlar dərini qırışlardan və piqmentasiyadan qorumağa kömək edir.
Çəki itkisini dəstəkləyir
Nisbətən aşağı kalorili və dolğunluq hissini təmin edir.
Vacib qeydlər:
Şəkərli diabet xəstələri üçün: Üzümdə təbii şəkər var, ona görə də onlar ölçülü şəkildə istehlak edilməlidir.
Həddindən artıq istehlak, yüksək lif tərkibinə görə ishala səbəb ola bilər.
Reportyor.az
SAĞLAMLIQ / KARUSEL
Tarix: Bu gün, 12:41