Ədviyyatların əsas sağlamlıq və immunitet faydalarını kəşf edin

Bu yaxınlarda aparılan tibbi araşdırma göstərdi ki, çox istifadə edilən ədviyyatlar ümumi sağlamlıq və immunitet sistemini dəstəkləmək üçün vacib olan zəngin antioksidant mənbəyidir.
Nutrients jurnalı bildirir ki, Aydaho Universitetində tədqiqatçılar tərəfindən aparılan bir araşdırma, böyüklərin orta hesabla ayda yalnız ədviyyatlardan təxminən 680 mq polifenol aldığını, bu birləşmələrin ümumi pəhriz qəbulunun təxminən 12% -ni təşkil etdiyini bildirdi. Polifenollar antiinflamatuar xüsusiyyətləri, ürək-damar sağlamlığını təşviq edən, maddələr mübadiləsini yaxşılaşdıran və hüceyrə qocalmasını yavaşlatan xüsusiyyətləri ilə məşhurdur.
Tədqiqatda 27 növ ədviyyat və göyərti istehlak etdiyini bildirən 212 iştirakçı iştirak etdi, ən çox istifadə edilən qara bibər, darçın və mixəkdir. Bunlar polifenolların əsas mənbələri kimi müəyyən edilmişdir. Phenol-Explorer məlumat bazası bu ədviyyatların yüksək konsentrasiyalarda faydalı aktiv birləşmələri ehtiva etdiyini təsdiqlədi.
Tədqiqatçılar qeyd etdilər ki, qidalanma ilə bağlı tədqiqatların əksəriyyəti çox vaxt faydalı birləşmələrin mənbəyi kimi ədviyyatları nəzərdən qaçırır və bu, antioksidanların faktiki qəbulunu lazımınca qiymətləndirməyə səbəb ola bilər. Onlar əlavə etdilər ki, ədviyyatların pəhrizə daxil edilməsi, kaloriləri artırmadan qidanın qida dəyərini artırmaq üçün sadə bir üsuldur və onların sağlamlığa töhfəsini dəqiq qiymətləndirmək üçün ədviyyatların gələcək pəhriz sorğularına daxil edilməsinin vacibliyini vurğulayırlar.
Araşdırmalar həmçinin göstərir ki, zerdeçal, darçın, zəncəfil və çili kimi bəzi ədviyyatlar immunitet sistemini dəstəkləyən, ürək-damar sağlamlığını qoruyan və qocalma ilə mübarizə aparan faydalı birləşmələrin mühüm mənbəyidir.
Reportyor.az
SAĞLAMLIQ / KARUSEL
Tarix: Bu gün, 09:00