Tədqiqat: Müntəzəm keşyu yemək obez yeniyetmələrin sağlamlığını artırır

Bu yaxınlarda Braziliyada aparılan bir araşdırma müəyyən etdi ki, müntəzəm keşyu yemək, ciddi pəhriz və ya intensiv idmana ehtiyac olmadan obez yeniyetmələrə əsas sağlamlıq göstəricilərini yaxşılaşdırmağa kömək edə bilər.
Lenta.ru xəbər verir ki, qidalanma Tədqiqatında nəşr olunan araşdırmada Fortalezadan iki qrupa bölünən 142 tələbə iştirak etdi:
Birinci qrup qidalanma təlimatı alaraq gündə 30 q qovrulmuş keşyu yeyirdi.
İkinci qrup qoz-fındıq istehlak etmədən yalnız qidalanma məsləhətləri aldı.
12 həftədən sonra nəticələr bel ətrafı və oksidləşdirici stress səviyyələrində əhəmiyyətli bir azalma göstərdi, halbuki iştirakçıların ümumi çəkisi nəzərəçarpacaq dərəcədə dəyişmədi.
Tədqiqatçılar bu faydaları anakartın yüksək doymamış yağlar, maqnezium və antioksidantlarla əlaqələndirirlər ki, bu da visseral yağ yığılmasını azaltmağa və hüceyrələri zədələnmədən qorumağa kömək edir.
Alimlər vurğuladılar ki, keşyunun yeniyetmələrin pəhrizinə daxil edilməsi metabolik pozğunluqlar və ürək-damar xəstəlikləri riskini azaltmaq üçün təbii, ucuz bir üsul ola bilər.
Əvvəlki tədqiqatlar həmçinin göstərir ki, keşyu istehlakı toxunulmazlığı gücləndirir, LDL xolesterolu azaldır, zülal və yağ turşuları mübadiləsini yaxşılaşdırır, ürək və damar sağlamlığını dəstəkləyir.
Reportyor.az
SAĞLAMLIQ / KARUSEL
Tarix: Bu gün, 12:53