mobil versiya

Fıstıq... İmmuniteti artırmağın açarları




Qışda hər axşam fıstıq yemək immuniteti gücləndirə, dəri sağlamlığını yaxşılaşdıra və enerji səviyyəsini artıra bilər - lakin miqdarın uyğun olduğundan əmin olmaq vacibdir.

Only My Health xəbər verir ki, Hindistanda qidalanma üzrə mütəxəssis olan Divya Qandinin sözlərinə görə, qış pəhrizinizə bir ovuc fıstıq əlavə etmək düzgün şəkildə edildikdə çox faydalı ola bilər. Fıstıq ən qidalı qidalar arasındadır və zülal, sağlam yağlar, maqnezium, E vitamini və resveratrol kimi antioksidantların əla mənbəyidir.

Qidalanma üzrə mütəxəssis izah etdi ki, fıstıq bədəndə istilik yaradır, buna görə də onlar adətən qışda istehlak olunur. Tərkibindəki tək doymamış yağlar və zülallar enerji səviyyəsinin qorunmasına kömək edir, niasin və folat isə sağlam maddələr mübadiləsinə kömək edir.

Divya fıstığın bir neçə sağlamlıq faydasını vurğuladı, o cümlədən:

Argininlə zəngindir
Arginin qan dövranını artıran və ürək sağlamlığını dəstəkləyən bir amin turşusudur. Fıstıqdakı lif həmçinin həzmə kömək edir.

İmmuniteti və Enerjini Dəstəkləyir
Qışda maddələr mübadiləsi yavaşlayır və immunitet zəifləməyə meyllidir. Fıstığın müntəzəm istehlakı immunitet sistemini gücləndirməyə kömək edir, çünki tərkibində sink və E vitamini var — immunitet və dəri sağlamlığı üçün iki vacib komponent.

Fıstıq həmçinin davamlı enerji verir, çünki tərkibindəki zülal və yağlar yavaş-yavaş həzm olunur.

Axşam yeyildikdə, fıstıq qan şəkəri səviyyəsini sabitləşdirməyə və gecə qəlyanaltılarını azaltmağa kömək edir.

Quru Havada Sağlam Dəri və Saçları Təşviq Edir
Soyuq qış havası tez-tez quru dəriyə səbəb olur. Fıstıqdakı sağlam yağlar və E vitamini dərini qidalandırır, biotin isə daha güclü və sağlam saçları dəstəkləyir və qırılmaların qarşısını alır.

Reportyor.az




SAĞLAMLIQ / KARUSEL
Tarix: Bu gün, 09:45