mobil versiya

İmmuniteti və həzmi gücləndirən qış meyvələri





Qış mövsümündə qidalanma mütəxəssisləri şokolad və ət piroqları kimi yüksək dərəcədə emal olunmuş bayram şirniyyatlarından istifadə etmək əvəzinə, sağlamlıq üçün əhəmiyyətli faydalar təklif edən mövsümi qış meyvələrinə diqqət yetirməyi tövsiyə edirlər.

Tövsiyə olunan Qış Meyvələri

Böyürtkən

Lif və antosiyaninlərlə (ürək, damar və beyin sağlamlığı ilə əlaqəli bənövşəyi piqmentlər) zəngindir.

Bir çox digər meyvələrə nisbətən təbii şəkər miqdarı azdır, qəfil enerji artımının qarşısını almağa kömək edir.

Tövsiyə olunan istifadə: Əlavə lif və antioksidanlar üçün isti yulaf ezməsinə əlavə edin.

Armud

Təbii olaraq şirin və yumşaqdır; xüsusilə qabığı ilə yeyildikdə pəhriz lifinin əla mənbəyidir.

Həzmə kömək edə bilər və şişkinlik və qəbizlik kimi ümumi qış problemlərinin aradan qaldırılmasına kömək edə bilər.

Damar sağlamlığını dəstəkləyən C vitamini, kalium, fol turşusu və polifenol təmin edir.

Alma

Təkcə Böyük Britaniyada 2000-dən çox çeşid mövcuddur.

Bağırsaq bakteriyalarını dəstəkləyən və LDL xolesterolunu azaltmağa kömək edən həll olunan lif (pektin) ilə zəngindir.

Tədqiqatlar göstərir ki, gündə iki alma yemək pis xolesterolu əhəmiyyətli dərəcədə azalda bilər.

Zülal

Ənənəvi olaraq Miladla əlaqələndirilir.

Sidik yolu infeksiyalarının azaldılmasında təsirli; tədqiqatlar göstərir ki, zoğal suyu riski 54% azalda bilər.

C vitamini, manqan və immuniteti dəstəkləyən antioksidantlarla zəngindir.

Qış meyvələrindən zövq almaq üçün məsləhətlər

Mümkün olduqda onları təzə yeyin.

Qışda balanslı və doyurucu yeməklər üçün qatıq, qoz-fındıq və ya toxumlarla uyğunlaşdırın.

Bu meyvələri pəhrizinizə daxil etmək soyuq aylarda immuniteti gücləndirməyə, həzmi dəstəkləməyə və ürək sağlamlığını inkişaf etdirməyə kömək edir.

Bu mövsümi meyvələrə diqqət yetirmək, emal olunmuş qəlyanaltılara daha sağlam alternativ təqdim edir və vacib qida maddələri ilə yanaşı təbii şirinlik də təklif edir.

Reportyor.az




SAĞLAMLIQ / KARUSEL
Tarix: Bu gün, 10:05